16 Nisan 2011 Cumartesi

(3) Türkiye'de Kore hayranı olmanın zorlukları.

 Türkiye'de Kore hayranı olmanın zorlukları adlı yazımın üçüncüsü sizlerle paylaşıyorum. İçerik olarak biraz değişse de bu başlık altından yazıma devam etmeyi uygun gördüm.

  Aslında bahsettiğim sorunlar, zorluklar sadece Kore için değil bütün çekik gözlüler için genellenebilir durum. Ülkemiz de azımsanmayacak kadar anime tutkunu olduğunu düşünüyorum dolayısıyla Japon hayranı. Aslında benim de Uzakdoğu sinemasına yönelmemin sebebidir Japon animeleri. Death Note ve 'L' karakteri ile çekik hayranlığım filizlendi diyebilirim. Neyse lafı fazla uzatmadan konumuza dönelim.



 Bir Kore hayranı olarak karşılaşabileceğiniz, başınıza gelebilecek en zor anlardan birinden bahsedeceğim şimdi. Genelde yolda yürürken, çeşitli etkinlikler yaparken sağda solda çekik var mı diye şöyle etraf bir  kolaçan edilir. Eğer radara bir çekik gözlü yakalanmışsa hemen sohbet etmek için usulca yanına gidilir. Eğer arkadaşlarınız yanınızdaysa onlara gerçek bir Kore hayranı olduğuzu göstermek için büyük bir fırsattır bu. Hafif çekingen bir tavır ile ve büyük bir neşe ile (evet ikisi aynı anda :) 'Anyonghaseyoo' ooları uzatmak kaydı ile Korece selam verilir. Buraya kadar herşey çok güzeldir.Etraftaki insanların meraklı bakışları üzerinizdedir, gayet cool bir ortam vardır. Arkadaşlarınız size hayranlıkla izler. Ancak bu ortam, verdiğiniz selama karşılık 'hıııııı?' diyen ve meraklı gözlerle sizi izleyen çekik şahsın nereli olduğunu anlatmaya çabası ile son bulur. Eğer bu kişi Türkçe cevap verirse demeyin halinize. Bu durum karşısında ne diyeceğini ve ne yapacağını bilemeyen Kore sever, hiçbir şey demeden oradan hızla uzaklaşır.Ne diyelim bir daha ki sefere inşallah. :P

Anlatmak istediğime yakın bir durum. :P




7 yorum:

Oh Yoon Joo dedi ki...

Demek ki neymiş. Her gördüğün çekik gözlüyü Noonan sanma Osaman q2

Osaman dedi ki...

Elimde değil nereye baksam Shin Min Ah'ı görüyorum :P

Oh Yoon Joo dedi ki...

Bu durumu unutmuştum. Fırt fırt kendimi atacak bir falez bulayım ben hıh

Adsız dedi ki...

Filiz ben.. Vayy seninde bloğunun olduğunu bilmiyordum osman.Hayırlı olsun diyelim gecikmiş bir dilek oldu ama idare ediver gayri :)Yazılarının devamını beklerim bu arada ''Secret garden''da tıpkı ''Misa '' Gibi izlenmesi gereken dizilerden :) Eğer izlemişsen onla ilgili yazıda isterim :)

Osaman dedi ki...

Teşekkür ederim ^^^Elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum. 'Secret garden'i izlemedim.Ama methini duydum kısa izlemeye çalışacağım beğenirsem yazarım tabi neden olmasın ;)

hanımanne dedi ki...

shin min ah kızım hayran ona ondan duydum bu adı:) gumihodaki kız; kore dramları izlerken keyif aldığım ve sıkılmadan izlediğim yapımlar .)))
yazılarını ilgiyle okuyorum

Osaman dedi ki...

Teşekkür ederim ilginiz için ^^