19 Aralık 2010 Pazar

(1) Türkiye'de Kore hayranı olmanın zorlukları.

    Arkadaşlarımın, çevremdekilerin Kore hayranlığımı öğrenmeleri genelde telefonumda ki 'Shin Min Ah' duvar kağıdını görmeleriyle başlamıştır ve yahut defterimde ki Korece yazılarla...Karşınızdakinin size vereceği ilk tepki çok önemlidir zira 'kim bu Çinli' diyen birine Kore'den bahsetmek anlamsız ve gereksizdir. Ne kadar anlatırsanız anlatın onun kafasında ki 'Eee hepsi aynı değil mi? bunların canım'  zihniyetini değiştiremezsiniz. Akıllıca olanı yapıp oradan uzaklaşmak en iyisidir çabanız boşadır...Türk toplumunun yapmayı çok sevdiği genellemelerden sadece bir tanesidir aslında bu..Bir Karadenizli olarak sıkça bu genellemelere maruz kalıyorum.

Tüm çekik gözlüleri Japon sanan zihniyet , bütün karadenizlileri Laz sanan zihniyetin bir diğer versiyonudur.


(2) Türkiye'de Kore hayranı olmanın zorlukları.




6 yorum:

eskaymak dedi ki...

Kim bu çinliler diyenlerin yanında bir de acıyarak bakanlar kınayanlar vah vah diyenler de var :D

smlyhee dedi ki...

hoho harika :D devamını dört gözle bekliyorum :D
evet ya hepsi aynı değil mi diyenlere ben de gıcık oluyorum -_- boşuna mı var kore japonya çin? madem hepsi aynıysa neden bir çatı altında değiller?! mantıklı olun biraz -.-

Osaman dedi ki...

Teşekkürler :)

Safiyee dedi ki...

Çok haklısın valla artık yakın arkadşlarımdan başka kimselere anlatamıyorum.Diğerleri anlamıyor çünkü :D

TUĞBA dedi ki...

gercekten çok dogru!

Unknown dedi ki...

evet aynı sözlere bende sürekli olarak maruz kalıyorum bıktık artık senden diyenler hepsi bir birine benziyo nasıl ayıt ediyosun diyenler aklını yitirdi bu kız hali çok kötü diyenler diyenler ve diyenler aman kim takar onları alıp götürsün yoochunum beni sesimi çıkartmam valla:)