3 Şubat 2011 Perşembe

''Yalnız insan güçlü insandır''



İnsanlar yalnızlıktan korkar. Bence yalnızlıktan değil kendisinden korkar, kendini tanıyamamaktan, anlayamamaktan, yetemememekten ve en önemlisi düşünceleriyle baş başa kalmaktan korkar. Peki gerçekten zor mudur yalnız olmak, anlatıldığı kadar dehşet verici midir? Bu kadar kötümser bakmamak gerek belki bu konuya. 

Hep bir başı dayanacak omuz arar insan, korkar. Hüzünlü günlerin yalnızlığında yalnız olmak acı verir insana, daha da zorlaşır zaten ağır olan yalnızlık. Peki dayanacağımız omzu nasıl bulacağız? Bu sorunun yerine yalnızlığımızla nasıl mutlu olacağımızın yanıtını bulmaya uğraşsaydık, daha mutlu olurduk belki de.

Beni yalnızlığa iten birçok geçerli sebep var. Belki de hiçbir sebep yok, ben istiyorum bunu çünkü hoşuma gidiyor. Yanımda biriyle yürümektense, yolda tek başıma yürümek daha çok hoşuma gidiyor. Kulağımda  ki hüzünlü melodilerle tek başıma yürümek, yollara sığmayan kalabalık arkadaşlara inat daha çok haz veriyor bana. Yalnız yemek yemek, yalnız film izlemek el ele tutuşan sevgililere inat daha çok mutlu ediyor beni. 

İnsanlara ihtiyaç duymadan yaşamak hiçbir zaman yalnızlık değildir, onlardan sana veremeyecekleri şeyleri istediğinde asıl o zaman yapayalnız hissedersin. Arkadaşlıklarını, dostluklarını, sevgilerini istediğinde. Tek başına becerebildiğin işler sana güç verir. En azından gece yastığa kafanı koyduğunda kendinden kaçamayacaksın, bu korku niye?

Başa çıkabildikten sonra gerçekten güzeldir yalnızlık. Korkmamak gerekir. Anlatmak istediğim, kastettiğim yalnızlık; kendini hayattan soyutlayıp müslüm dinleyip bilekleri jiletlemek değil.  Hissettiğim bir ergen hüznü bir liseli arabeski değil. 


Yalnızlık güzeldir be sadece adı çıkmış.





Haunters / Psychic / 2010

Bir Türkü Kore filminde göreceğim hiç aklıma gelmezdi. Enes Kaya akıcı Korecesiyle filmi renk katmış. Türk geleneklerini oldukça iyi yansıtan Enes filmde başrol oyuncusunun 2 yakın arkadaşından biri, öyle  ezik bir karakteri canlandırmıyor.


Yönetmen: Min-suk Kim
Yapım Yılı: 2010
Süre: 114 Dakika
Dil: Korece
İzleyici Sayısı: 2,151,102
Ülke: Güney Kore
Tür: Aksiyon | Komedi | Fantastik | Gerilim
Görüntü: Renkli
Altyazı: Gömülü

Oyuncular: Kang Dong-Won-Cho-In
Ko Su -Im Kyu-Nam
Enes Kaya-Ali
Abu Dodd-Boba
Jung Eun-Chae-Young-Sook
Byeon Hie-Bong-Jung-Sik


 Link