31 Ocak 2011 Pazartesi

Mudori / Moodori / 2006


Türü : Komedi , Dram
Gösterim Tarihi : 21 Eylül 2006
Yönetmen : Lee Hyeong-seon
Senarist:Choi Jong-goo
Altyazı : Gömülü
Oyuncular :
Park In-hwan, Choi Joo-bong, Seo Hee-seung Seo Yeong-hee, Lee Hee-do, Oh Jeong-se, Kang Gi-hwa, Lee Min-jeong, Jeong Kyeong-Ho , Yu Seung-Mok , Lee Ju-Hyeon , Lee Seung-Hyeong, Lee Jeong-Ho , Ahn Jae-Hong, Jung Jae-Jin, Lee Suk, Park Hyun-Young

Özet
Moodori, Gangwondo'da bulunan perili bir köydür. İnsanların yerini bile bilmediği bu köy, cinayet sitesi işleten bir adamın Moodori yakınlarındaki intihar ile tanınır. O günden sonra Moodori köyü intihar işlemek için en yaygın yer haline gelir.

Ün kazanan köyde yaşayan üç ihtiyar, ölülerden yararlanmaya başlar.



Oldukça eğlenceli bir film izlemenizi tavsiye ederim.
 
Link





28 Ocak 2011 Cuma

Canın Çıksın!



 Hayatta en çok nefret ettiğim şeylerden biri bir kızın bana 'canım' diye hitap etmesidir. Nedeni nedir diye soracak olursanız öyle çok özel bir sebebi yok. Belki de çok basit ve sıradanlaştırılmış oluşundandır. Hele ki yeni tanışdığım bir bayan bana 'canım' diye hitap ediyorsa kendime küfredilmiş gibi hissediyorum.





The Man From Nowhere / Ajussi

Yapım: 2010 ~ GüneyKore
Tür: Aksiyon, Dram
Yönetmen: Jeong-beom Lee
Oyuncular Bin Won, Hyo-seo Kim, Hee-won Kim, Sae Ron Kim, Seong-oh Kim, Tae-hun Kim, Thanayong Wongtrakul
Senaryo: Jeong-beom Lee
Yapımcı: Seong-wu Gim, Tae-hun Lee


Konusu
Tae-sik'in hayatının anlamı sadece küçük bir kız olan So-mi'dir. So-mi'nin annesi bir uyuştucu örgütündedir. Tae-sik bir yolunu bulunca hem Hyo-jeong'u hem de So-mi bu örgütün elinden kaçırmak ister. Ama planlamadığı birşey vardır oda bu örgütün liderleri olan iki kardeş Man-sik ve Jong-sik. İki kardeş eğer Tae-sik onların istediği şeyi yaparsa Hyo-jeong ve So-mi'yi serbest bırakacaklarını söyler. Tae-sik, So-mi'yi bu kötü dünyadan kurtaracaktır. Bu dünyada bir lider daha vardır Mr. Oh, Tae-sik bunu ortadan kaldırmalıdır. Ama tutuklanır. Aynı sırada, Hyo-jeong'un bağısakları çıkarılır. Tae-sik bunu öğrnir ve So-mi'nin hayatının tehlikede olduğunu düşünerek karakolda polislerde dövüşür ve kaçar. Şu anda bir kaçaktır, Man-sik ve Jong-sik'in peşlerine düşmüştür. Onları takip ederken organ mafyasının elinde olan ameliyat edilmeyi bekleyen çocukları bulur ve So-mi'nin ölmüş olabileceğini düşünür. Kendi hayatını riske atarak savaş ilan eder.






Link
Megaupload
http://www.megaupload.com/?d=ZEF687S1



2010 yılının en iyi Kore filmi dersek kimsenin itirazı olmaz heralde. İlk 10 listeme rahatlıkla girer. Başrolde ki 'Won Bin' uzun zamandan sonra sinemaya dönüş yaptı. Bu film ile birçok genç kızın 'oppa' listesine girdi  şimdiden. İzlemediyseniz vakit kaybetmeden izleyin derim.

8 Ocak 2011 Cumartesi

Doroppu

Yapım Yılı: 2009
Süre:122 Dakika
Dil:Japonca
IMDB Puanı: 6.8 (41 Oy)
Ülke:Japonya
Tür:Komedi
Müzik:Kan Sawada
Senaryo:Hiroshi Shinagawa | Hiroshi Shinagawa
Yapımcılar:Shigeo Minakami
Oyuncular:Hiroki Narimiya,Hiro Mizushima,Yuika Motokariya,
Yusuke Kamiji,Noriko Nakagoshi,Shô Aikawa

Konu
Özel bir okulda okuyan Shinanogawa Hiroshi (Hiroki Narimiya), bir gün Be-Bop Lisesi mangasından etkilenerek bir serseri olmaya karar verir. Saçlarını kısacık kestirip kızıla boyar ve özel ortaokuldan ayrılıp devlet okuluna kaydolur. Okulun serseri lideri Iguchi Tatsuya (Hiro Mizushima)'nın dikkatini çeken Hiroshi, liderle çetin bir kavga ettikten sonra çeteye alınır.
Hikaye 1980'lerde geçiyor. Filmin üzerinde durduğu noktalar, arkadaşlık bağları ve bir insanın yaptığı tercihlerin hayatını ne şekilde etkilediği.

3 Ocak 2011 Pazartesi

(2) Türkiye'de Kore hayranı olmanın zorlukları.

 Türkiye'de Kore hayranı olmanın zorluklarını konusundaki düşüncelerimi  yazmaya devam ediyorum. İlk bölümde karşılaşılan ilk tepki ve önemini anlatmaya çalışmıştım. İnsanların Uzak Doğu'yu nasıl gördüğünü,  kafalarındaki hangi kalıba yerleştirdiklerinden  bahsetmiştik.

 Hayatlarında bir Kore filmi bile izlememiş birisinin Kore hakkında atıp tutması oldukça sinir verici bir durumdur. Onların görüşü 'Her çekik gözlü Çinli, her çekik gözlünün yaptığı film, dövüş filmidir.' Bu iki genelleme aslında insanların Uzak Doğu'ya olan bakışının en iyi ve en yalın halidir. Vaziyet ortada.. Hal böyleyken söylenecek ne olabilir ki?

 (Durumu özetleyen bir karikatür)

Tabii  bu durumda toplumu suçlamanın pek bir anlamı yok bu sonuçları (genellemeleri) ortaya çıkaran sebepleri irdelemeliyiz. Evvela bu durumun çok okumayan, araştırmayan bir toplum olmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Kore'yi Japonya'nın bir ili zanneden birçok arkadaşımın olması beni böyle düşünmeye itiyor.. Çok acıklı bir durum.

Uzak Doğu ile ilgilenen özellikle de Kore sineması ile ilgilenen herkes çok iyi bilir ki Uzak Doğu'nun aslında dövüş filmleri değil dramları daha ön plandadır ya da daha güzeldir diyelim. Ama bu da tıpkı ilk genelleme gibi bilinmeyen bir durum, bu ilkine göre daha kabul edilebilir.. TV'lerde gösterilen filmlerin sadece dövüş içerikli olması insanları etkiliyor.



(3) Türkiye'de Kore hayranı olmanın zorlukları.